Poradňa DeLonghi EcoDecalk DLSC500

Autor: | Vložené: 03.10.2013 000 16:33 | Témy: Poradňa DeLonghi EcoDecalk DLSC500

Odvapnovanie kavovaru 23.210

chcela by som sa opytat ako casto, alebo po kolkych kavach treba kavovar vycistit tymto odvapnovacim pripravkoma co sa moze stat ked tak neurobim hned po rozsvieteni kontrolky..
dakujem

  • Cafepoint.sk

    Cafepoint.sk

    3. októbra 2013

    Dobrý deň.
    Tento model kávovaru má hlásenie potreby odvápnenia - pri kúpe ste si zaiste nastavili stupeň tvrdosti vody na kávovare. Ak kávovarom pretečie stanovené množstvo vody, sám sa prihlási a potom už len dáte do nádrže s vodou roztok na odvápnenie a ručne spustíte program odvápnenia podľa priloženého návodu. Ak kávovar dostatočne nevyužívate, alebo pripravujete len ristretto, potom je vhodné odvápniť kávovar aj keď nebude signalizovať potrebu odvápnenia - zhruba 1x za 3 mesiace (použitie v domácnosti).
    Ak by ste ignorovali nápis na odvápnenie, môže sa stať, že Vám servis odmietne uznať záruku, aj keby zdánlivo nesúvisela s vodným kameňom.
    Dnešné kávovary majú dostatočnú pamäťovú kapacitu na sledovanie potrebných činností, takže je rozumné venovať mu čas nielen na odvápnenie, ale aj na prečistenie s "tabletkou" a aj samotné umývanie dávkovacej mechaniky (vyberateľná časť po otvorení predných dvierok).
    S pozdravom

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.